De Leus: China onmisbaar in toekomstgerichte portefeuille

Met een beleggingsportefeuille voor de toekomst moeten we ook in China zijn stelde Koen De Leus, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis, zaterdag tijdens de jaarlijkse VFB beleggershappening.

Volgens de econoom is China de laatste decennia razendsnel doorgebroken als wereldmacht. De hegemonie van de Verenigde Staten staat ter discussie, nu hun BBP geen X-voud meer bedraagt van dat van China maar slechts 1,7X. China neemt momenteel een goede 14 procent in van het globale BBP.

“Moet u nu ook 14 procent van uw portefeuille in Chinese aandelen steken? Neen, dat nu ook weer niet maar bijvoorbeeld vijf procent is wel interessant,” aldus De Leus.

Volgens de econoom zit China de VS serieus op de hielen op technologisch vlak. En de groei zet zich door. De groei vertraagt tegenover de opmerkelijke voorbije decennia maar door een switch naar meer consumptie en urbanisatie zou er toch wel 1,5 à 2 procent jaarlijkse groei moeten bijkunnen volgens De Leus.

De econoom wees op Volkswagen, Baidu, Tencent en Alibaba als interessante mogelijkheden aan Chinese exposure. Die eerste aangezien ze een aanzienlijk deel van hun omzet in het land halen en het marktaandeel er uitbreiden.

Foto: Emy Elleboog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s