Fed: Donald, wij ondersteunen jouw boeltje wel…

De Fed klonk woensdagavond nogal dovish. De verwachtingen waren hooggespannen maar werden toch ingelost. En Trump… die heeft wat ruimte gekregen in zijn geopolitieke experimenten.

“Het wordt balanceren op een slappe koord,” stelde Koen De Leus, hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis, gisteren in aanloop naar het rentebesluit. Volgens hem moest Powell het evenwicht vinden tussen enerzijds reactie op verslechterende economische omstandigheden en marktverwachtingen en het vermijden van een paniekreactie anderzijds.

Daar slaagde Powell goed in, de beurzen reageerder gematigd positief op de publicaties en commentaren, die een nakende renteverlaging waarschijnlijk maken.

Trump

Allemaal goed en wel, maar ergens heb ik daar het gevoel dat men president Donald Trump in de kaarten speelt. Die laatste vormt momenteel één van de grootste gevaren voor de wereldwijde economie met zijn handelsconflicten.

Ergens geeft de Fed, met haar dovish toon, hier de boodschap: “Geen probleem, Donald, doe maar verder, wij compenseren en ondersteunen de boel wel.”

Foto: Reuters/Carlos Barria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s