Tegenstrijdige berichten… Handelsdeal nu “voor 90 procent rond”

Men spreek elkaar nogal tegen in Amerika. Eerder deze week stelde Donald Trump dat een handelsakkoord nog lang niet aan de orde is. Vandaag klinkt de minister van financiën, Mnuchin, dan weer zeer positief.

De handelsdeal is voor 90 procent in orde, stelde de Amerikaanse ‘Treasury Secretary’ aan het invloedrijke financieel medium, CNBC.

G20-top

Vrijdag en zaterdag komen de leiders van de G20-landen bijeen in Osaka, Japan. Het belangrijkste event daar is de ontmoeting tussen Donald Trump en zijn Chinese evenknie, Xi Jinping.

Een bevestiging voor die ontmoeting liet aanvankelijk wel wat op zich wachten. De Chinese president hield de boot af, tot groot ongenoegen van Amerikaans president, Donald Trump.

Nu die ontmoeting er komt wist Trump dan weer wat roet in het eten te gooien door de verwachtingen rond een handelsakkoord te temperen.

Dit vond ik anderzijds wel terecht. De relatie kan na zo’n ontmoeting dan wel verbeteren, maar echt een cruciale doorbraak… Maar misschien ben ik te gewoon geraakt aan de trage Europese politiek.

De afgelopen weken bleken er nog heel wat struikelblokken te zijn en in de ‘voorbereidende conferenties’ van de G20 tussen experten werd er maar weinig aan zo’n akkoord gewerkt.

Maar vandaag dan die stelling van Steven Mnuchin… Een akkoord zou bijna rond zijn… Mooi zo, maar is dit correct? Heeft hij voor zijn beurt gesproken?

Volg Beurswereld.com ook via Facebook

Foto: Nikkei montage/Kyodo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s