Kwart procent Britten bepalen komende weken toekomst van hun land en EU

Dit weekend krijgen de partijleden van de Conservatives hun stembiljetten om een nieuwe partijvoorzitter en bijgevolg premier van het land aan te duiden. 

De opvolger van Theresa May wordt door om en bij de 160.000 partijleden gekozen. De twee kandidaten die overblijven zijn Boris Johnson en Jeremy Hunt.

Beide heren waren minister van buitenlandse zaken onder May. Boris Johnson ligt in de peilingen ruim voorop, met 74 procent.

Johnson is een echte hardliner wat de Brexit betreft. Hij trekt stemmen aan van mensen die drie jaar na het referendum hun buik vol hebben van de onderhandelingen en de stilstand. Hij wil verdere eisen opleggen aan de EU en anders zonder veel getalm de Unie verlaten zonder akkoord.

Hunt overweegt dit ook maar is veel gematigder, hij zal zich inzetten voor een Brexit met deal. Anderzijds liet hij ook al zijn ongenoegen blijken over de ‘arrogante’ Europese Commissie.

De partijleden hebben nog tot 22 juni om hun stem uit te brengen. Op die manier stemt een kwart procent van de Britten voor de toekomst van het land.

Volg Beurswereld.com ook via Facebook

Foto: Reuters/EPA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s